Κατηγορίες
Επιλεγμένα Πολιτική

Αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης από τις προεδρικές εκλογές

Με ευρεία πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, στις 24 Οκτωβρίου, το όνομά του δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων.

Παραμένει, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Συνέδριο του κόμματος στις 7-8 Νοεμβρίου να επανεξετάσει την κατάσταση και να τον ανακηρύξει υποψήφιο, όπως πιστεύουν οι υποστηρικτές του.

Η πρόταση για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, ενώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη απείχαν από την διαδικασία.

Φάμελλος: Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων

Για σημαντική απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε ακόμη ότι «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσαμε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη ότι «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

Σπίρτζης μετά την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαησ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος

Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και την απόφαση για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε μετά την ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει συντροφικότητα, πορεία προς τα εμπρός. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο. Να πάρουμε πρωτοβουλία για έναν κυβερνητικό πόλο. Η απόφαση έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όχι».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί το Συνέδριο να ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Όχι γιατί οι υποψηφιότητες έως 24 Οκτωβρίου».

Exit mobile version