Κατηγορίες
Αστυνομικά Επιλεγμένα

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο σε ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή – Διακόπηκε η κυκλοφορία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συναγερμός σήμανε σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων όπου εντοπίστηκε ύποπτο τσαντάκι.

Πρόκειται για το εστιατόριο που είχε γίνει στόχος σχεδιαζόμενης επίθεσης το Μάρτιο του 2023.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Πηγή Nonpaper.eu

Κατηγορίες
Αστυνομικά

«Θρίλερ» στο Μενίδι: Βρέθηκαν χειροβομβίδες και σφαίρες

Ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε σακούλα με πολεμικό εξοπλισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο Μενίδι, όταν οι αστυνομικοί παρατήρησαν τον ύποπτο να κινείται στην οδό Αθανασίου Μπόσδα. Όταν προσπάθησαν να τον ελέγξουν, εκείνος άρχισε να τρέχει, πετώντας μια σακούλα, η οποία περιείχε δύο χειροβομβίδες, τέσσερις πυροκροτητές και 50 φυσίγγια.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον σταματήσουν και να τον συλλάβουν. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

https://exchange.glomex.com/video/v-d4lydh959z5l?integrationId=eexbs1blfv531yw

Κατηγορίες
Αστυνομικά

«Ξήλωσαν» ΑΤΜ από σούπερ μάρκετ στο Χαλάνδρι – Επεισοδιακή καταδίωξη από την ΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ)

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι δράστες πλησίασαν ένα σούπερ μάρκετ, αφαίρεσαν το ΑΤΜ και το φόρτωσαν σε ένα φορτηγό, το οποίο εκτιμάται ότι είχαν κλέψει νωρίτερα.

Ένας αστυνομικός της Ασφάλειας παρατήρησε την ενέργειά τους και ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Η αστυνομία ξεκίνησε αναζητήσεις και κατάφερε να εντοπίσει το φορτηγό, αλλά ο οδηγός, ενώ βρισκόταν κοντά στα σύνορα Χαλανδρίου και Γέρακα, έχασε τον έλεγχο και το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Ανθέμης.

Οι δράστες διέφυγαν, πιθανόν με άλλο όχημα, και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Καταδίωξη οχήματος στο Ζεφύρι – Τράπηκε σε φυγή ο οδηγός ο οποίος είχε καλάσνικοφ

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν στο Ζεφύρι άκουσαν πυροβολισμούς και ξεκίνησαν έρευνα στην περιοχή. Στην οδό Θερίσου εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα, στο οποίο έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές και ακολούθησε καταδίωξη. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα στην οδό Αντύπα, ενώ ο οδηγός είχε διαφύγει πεζός.

Στον χώρο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες με πέντε σφαίρες, καθώς και πέντε κάλυκες στην οδό όπου εντοπίστηκε το όχημα. Την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Συνελήφθη 48χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 55χρονου στην Αθήνα

Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προχώρησε στη σύλληψη 48χρονου άνδρα το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 55χρονου στην περιοχή της Αθήνας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2024, ο κατηγορούμενος πλησίασε τον 55χρονο ημεδαπό και τον πυροβόλησε έξωθεν καταστήματος εστίασης στην Αθήνα, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κάλυκες και ένα προσωπικό αντικείμενο του δράστη.

Από την επακόλουθη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και από το σύνολο του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι ο 48χρονος είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ανευρέθηκε και κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, η οποία ταυτοποιήθηκε ως το μέσο διαφυγής του.

Ακολούθησε πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκε –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκε:

  • -1- κινητό,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του παθόντα,
  • αεροβόλο,
  • πιστόλι κρότου και
  • -9- κροτίδες-δυναμιτάκια.

Συνέπεια των ευρημάτων από την έρευνα, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας, ο 48χρονος, συνελήφθη σήμερα Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2024 και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για τα Όπλα και του Νόμου για τις Φωτοβολίδες και Πυροτεχνήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Υπόθεση ξυλοδαρμού 14χρονης: Σοκάρει ηχητικό μύνημα με απειλές που δέχεται – Αυτεπάγγελτη έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με νέες απειλές κατά της 14χρονης, καθώς και μηνύματα όπως αυτό, όπου μια από τις εμπλεκόμενες προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ξυλοδαρμό της:

«Και δεν ήμουν μόνη, ξέρετε, υπήρχε και ομάδα. Αλλά είστε τόσο περιορισμένοι στο μυαλό που δεν το καταλαβαίνετε. Και να σας πω κάτι; Το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε»,

έχουν πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων στα social media. Χρήστες στοχοποιούν συγκεκριμένα κορίτσια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, τηλέφωνα και διευθύνσεις σπιτιών τους, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις με απειλές για λιντσάρισμα.

https://exchange.glomex.com/video/v-d4jg9571ok21?integrationId=eexbs1blfv531yw

Αυτεπάγγελτη έρευνα ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»

Κατηγορίες
Αστυνομικά Επιλεγμένα

Πυροβολισμοί στον Κολωνό, ένας τραυματίας

Πυροβολισμοί έπεσαν την Κυριακή έξω από ψητοπωλείο στη συμβολή των οδών Δράμας και Ξανθίππης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επεισόδιο ήταν μεταξύ δύο ατόμων και ο καυγάς ξεκίνησε με αφορμή κάποια γυναίκα.

Ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά στην ωμοπλάτη και μεταφέρθηκε Ευαγγελισμό.

 

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»

Αποτροπιασμό προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικοι που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης, το βράδυ του περασμένου Σάββατου στην περιοχή της Γλυφάδας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Μπαρσάκης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τη Φαίη Μαυραγάνη, κοπέλα που ανήκε στην ομάδα που έδειρε τη 14χρονη έγραψε: «Σήμερα θα την ξαναδείρουμε αν τη βρούμε – Την έχω φωτό με τις μελανιές».

«Και δεν ήμουν μόνη, υπήρχε και γκρουπ. Και να σας πω κάτι, το ευχαριστήθηκα. Και καλά της κάναμε», σημειώνει η ανήλικη, με τους διαδικτυακούς της φίλους να της απαντούν: «Να σε πλακώσουμε, να σε κάνουμε όπως αυτή».

https://exchange.glomex.com/video/v-d4il9lyndpz5?integrationId=eexbs1blfv531yw

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού συνελήφθησαν για συμμετοχή δύο 14χρονες για τις οποίες σχηματίστηκε κανονικά δικογραφία και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθερες – και έχει ταυτοποιηθεί και μία 16χρονη.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Συνελήφθη 41χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Νίκαια

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 26-9-2024, στην περιοχή της Νίκαιας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο, ο οποίος στη θέα τους έρριψε στο οδόστρωμα αντικείμενο που είχε στην κατοχή του, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Η κίνηση του αυτή έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι περισυνέλλεξαν το εν λόγω αντικείμενο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα -0,07- γραμμ. κοκαΐνης.

Σε επερχόμενη έρευνα στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -0,29- γραμμ. κοκαΐνης διαμοιρασμένα σε νάιλον αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,
  • μεταλλική σιδερογροθιά,
  • πτυσσόμενο στιλέτο,
  • το χρηματικό ποσό των -5.920- ευρώ και
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Κατηγορίες
Αστυνομικά Επιλεγμένα

Θύμα ληστείας 52χρονος από ανήλικους στον Άγιο Παντελεήμονα

Μία ακόμα περίπτωση ληστείας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από νεαρούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνα.

Τρία ανήλικα άτομα ηληκιας 17, 15 και 16 ετών και ένας 18χρονος αφού προσέγγισαν έναν 53χρονο, τον ακινητοποίησαν και βίαια του άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του.

Αστυνομικοί της Άμεσης δράσης βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από αναζητήσεις τα άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Κατηγορίες
Αστυνομικά Επιλεγμένα

Μενίδι: Ξυλοκόπησαν ανήλικο και του έκλεψαν το ρολόι, 4 συλλήψεις – “Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς, ζαλίζομαι”

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, με τα περιστατικά να αυξάνονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο.Στο Μενίδι, το απόγευμα της Παρασκευής, μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε ανήλικο παιδί, το ξυλοκόπησαν και του έκλεψαν το ρολόι, ενώ κατέγραφαν τις πράξεις τους σε βίντεο.

«Σε παρακαλώ, σταμάτα να με χτυπάς, ζαλίζομαι», ακούγεται να λέει ο ανήλικος που δέχεται τα ανηλεή χτυπήματα, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Κατερίνα Ρίστα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Δέδε. Το θύμα δέχθηκε χτυπήματα στην κοιλιά, στο κεφάλι και το πρόσωπο, όταν οι τέσσερις 16χρονοι επιτέθηκαν στον συνομήλικό τους. Αφού τον άφησαν αιμόφυρτο, τράπηκαν σε φυγή. Το παιδί κάλεσε την αστυνομία, η οποία μετά από έρευνα εντόπισε και συνέλαβε τους τέσσερις δράστες.

https://exchange.glomex.com/video/v-d4hcw5cto4vd?integrationId=eexbs1blfv531yw

Κατηγορίες
Αστυνομικά Επιλεγμένα

Κηφισιά: Συνελήφθη 60χρονος για παράνομη οπλοκατοχή – Έκρυβε στο όχημα όπλο και taser

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χτες (26-9-2024) στην περιοχή της Κηφισιάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ένας 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύουν την περιοχή έκριναν ύποπτο όχημα με οδηγό τον 60χρονο και το κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πιστόλι με -2- γεμιστήρες,
• -30- φυσίγγια και
• συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Στον Συνήγορο του Πολίτη διαβιβάζεται η έρευνα για το περιστατικό θανάτου αλλοδαπού κρατούμενου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Στον Συνήγορο του Πολίτη διαβιβάζεται η έρευνα για το περιστατικό θανάτου αλλοδαπού κρατούμενου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά”.

Χθες ένταση επικράτησε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του άνδρα στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στην Αθήνα.

Δύο συλλήψεις
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 10 το βράδυ μετά το τέλος συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, ομάδα αγνώστων που φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Φερών και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο στο ΑΤ Αγ.Παντελεήμονα
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το θάνατο ενός ανθρώπου πακιστανικής καταγωγής που ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή.

Επιπλέον, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

Κατά την παραμονή του ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα, προσήλθε η ανωτέρω γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση, ενώ τα στοιχεία του σε πρώτο στάδιο λήφθηκαν προφορικά καθώς δεν κατείχε μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης.

Αργότερα, προέκυψε ότι πρόκειται για αλλοδαπό, που τις προηγούμενες ημέρες είχε συλληφθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνέχεια ο προσαγόμενος αλλοδαπός ενώ βρισκόταν στον χώρο του μπάνιου, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα σε γλώσσα μη κατανοητή στους αστυνομικούς, εξαπολύοντας επίθεση και αποκολλώντας με τα χέρια του τον νιπτήρα, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να τον δεσμεύσουν.

Στη συνέχεια προσήλθε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που προηγουμένως είχαν καλέσει οι αστυνομικοί, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων.

Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση. “

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Αιματηρό επεισόδιο στο ΕΠΑΛ Λαυρίου – Τραυματίστηκαν μαθητές

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων  κατά την διάρκεια της οποίας ένας 16χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε δύο άτομα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας όπου προχώρησαν σε 13 προσαγωγές.

Κατηγορίες
Αστυνομικά

Χειροπέδες σε 37χρονο για πορνογραφία ανηλίκων

Μετά από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων που προήλθαν από ξένες Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών για να αγοράζουν και να μοιράζονται υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ένας από αυτούς τους χρήστες εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα μνήμης (sim), -4- φορητά μέσα αποθήκευσης και σκληρός δίσκος Η/Υ.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της  Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.grστην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Exit mobile version