Κατηγορίες
Ελλάδα Επιλεγμένα

Πρέπει να είμαστε και «κουφοί και τυφλοί»: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτεία, σύλλογοι γονέων-κηδεμόνων και γονείς δεν έχουν αντιληφθεί την έξαρση της ανήλικης παραβατικότητας;

Κάθε μέρα και ένα απίστευτο παραβατικό περιστατικό με πρωταγωνιστές ανήλικους στις γειτονιές, στους δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις τάξεις, στις αυλές των σχολείων, έξω από τα σχολεία, στις πλατείες, στις καφετέριες, στα πάρτυ, στα γήπεδα, στις σχολικές εκδρομές, στις εισόδους πολυκατοικιών, στα πάρκα, στις παιδικές χαρές.

Κάθε μέρα και ένα απίστευτο παραβατικό περιστατικό με πρωταγωνιστές ανήλικους οι οποίοι εκβιάζουν, απειλούν, χτυπούν, μαχαιρώνουν, τραμπουκίζουν, βιάζουν, εξευτελίζουν, συμμετέχουν σε συμμορίες, κλέβουν, οργανώνουν επιθέσεις σε συμμαθητές τους, οργανώνουν επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες, τρομοκρατούν καθηγητές-μαθητές.

Κάθε μέρα και ένα απίστευτο παραβατικό περιστατικό με πρωταγωνιστές ανήλικους οι οποίοι βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους, τις αναρτούν στα ΣΟΣΙΑΛ και επαίρονται για τις ενέργειες τους.

Κάθε μέρα και ένα απίστευτο παραβατικό περιστατικό με πρωταγωνιστές ανήλικους χωρίς κανεις μας να αντιλαμβάνεται ότι τα μεμονωμένα περιστατικά τείνουν να γίνουν καθεστώς αποδοχής και ακόμη χειρότερα να γίνουν μια ρουτίνα.

Κανείς αρμόδιος δεν προλαμβάνει, δεν αποτρέπει, μόνο κατόπιν εορτής καταστέλλει.

Τα παιδιά μας πήραν τον λάθος δρόμο και όποιος δεν βλέπει το πρόβλημα, μετά λίγο καιρό δεν θα είναι πρόβλημα, θα είναι μια νέα πραγματικότητα.

Και μην κρυβόμαστε.

Δεν  φταίνε οι άλλοι.

Εμείς είμαστε οι άλλοι.

 

«Αθόρυβα» μέσα στην πόλη,

 

 

 

Exit mobile version