Κατηγορίες
Ελλάδα Επιλεγμένα

«Έσπασε» τα ισόβια η χήρα του δολοφονημένου καρδιολόγου στη Σητεία

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης “έσπασε” η 43χρονη χήρα του δολοφονημένου 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία, που έχασε τη ζωή του το 2017.

Η Εισαγγελέας, όπως και η πρωτοβάθμια απόφαση, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η 43χρονη χήρα του γιατρού για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο πρώην εραστής της για ανθρωποκτονία από πρόθεση δηλαδή καταδίκες που οδηγούν στην ισόβια κάθειρξη.

Η ανατροπή ήρθε στο πρόσωπο της κατηγορούμενη η οποία μετά από τις εκτενείς αγορεύσεις τον συνηγόρων υπεράσπισης που με οδηγό την νομολογια του ΑΠ έσπασε τα ισόβεια, καθώς το Δικαστήριο προέβη σε ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό των πράξεών της καθώς από ηθικός αυτουργός δέχτηκε πως λειτούργησε απλώς ως συνεργός του εκ νέου καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη πρώην εραστή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Διονύσιος Βέρρας δήλωσε στο newstok.gr:” Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταφάσκοντας την απλή συνέργεια στο πρόσωπο της κατηγορουμένης λειτούργησε αμερόληπτα υπάγοντας με ακρίβεια και καθαρή σκέψη τα πραγματικά περιστατικά στο κείμενο του Νόμου. Η ορθή κρίση αυτή του Δικαστηρίου επιρρώνει άλλωστε την εξαρχής ορθή κρίση του Συμβουλίου της παραπομπής. Όσον αφορά την επιβληθείσα ποινή, 15 έτη κάθειρξης, είναι η ανώτατη που μπορούσε να επιβληθεί για την συγκεκριμένη ενοχή που δέχτηκε το Δικαστήριο. Εκτιμώ πως μετά από αυτή την ποινή η μητέρα θα επιστρέψει σύντομα κοντά στο παιδί της.”

 Το χρονικό της δολοφονίας
Ήταν 09:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε  τον περίμενε και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί  τουλάχιστον τέσσερις  φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Exit mobile version