Κατηγορίες
Διεθνή Επιλεγμένα

Σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός γύρω από τη Γάζα – δείτε τα βίντεο 

Σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός γύρω από τη Γάζα καθώς το Ισραήλ έχει ήδη μπει στην νέα φάση της επιχείρησης του. Δυνάμεις του Ισραηλινού πεζικού έχουν εισέλθει σε παλαιστινακό έδαφος από τρία σημεία με άρματα μάχης να εμφανίζονται ακόμη και σε κεντρικό δρόμο. Ο στρατηγικός στόχος είναι να περικυκλωθεί η πόλη της Γάζας και σταδιακά τα ισραηλινά στρατεύματα να συγκλίνουν προς το κέντρο της όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι Ισραηλινοί εισέβαλαν βορειοανατολικά, στο Μπειτ Χανιούν. Η Χαμάς αντέδρασε και έστειλε εκεί ισχυρές δυνάμεις όπου ακόμα γίνονται ισχυρές μάχες στο σημείο. Οι Ισραηλινοί την ίδια ώρα κινήθηκαν από άλλη κατεύθυνση παραλιακά. Μπήκαν με ισχυρές δυνάμεις τεθωρακισμένων και εκεί κατέλαβαν έδαφος. Είναι ο πιο σύντομος και ο λιγότερο «χτισμένος» δρόμος για να φτάσουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όπου οι Ισραηλινοί έχουν δηλώσει πως κάτω από αυτό βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς. Παράλληλα, σήμερα έγινε η τρίτη κίνηση, μπήκαν από το κέντρο της Γάζας και έφτασαν σε κεντρικό δρόμο που συνδέει βορρά και νότο.

Στην περιοχή υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100 – 200 χιλιάδες άμαχοι. Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να παρακάμψουν τον πυκνό αστικό ιστό και να πάνε στο «κέντρο βάρους» της άμυνας του αντιπάλου τους.

Πηγή ΣΚΑΙ – δείτε τα βίντεο 

 

Exit mobile version