Επεισόδιο με ανήλικους

Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων σε σχολείο της Βάρης – Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 17χρονος

Ένα σοβαρό περιστατικό μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ εκτυλίχθηκε στη Βάρη, όπου ένας 17χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε κέντρο υγείας και δύο ανήλικοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επεισόδιο συνέβη την περασμένη Τρίτη (15/10) στο ΕΠΑΛ Βάρης κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι δύο φερόμενοι δράστες προσέγγισαν τον 17χρονο και προκάλεσαν ένταση, όταν ένας από αυτούς τον ρώτησε γιατί βρίζει την αδελφή του.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο μετά την αποχώρηση από το σχολείο, όταν οι δύο μαθητές επανήλθαν και ένας από αυτούς χτύπησε τον 17χρονο, ο οποίος έπεσε και έχασε τις αισθήσεις του. Ακολούθησε η μεταφορά του στο κέντρο υγείας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 17χρονος δήλωσε στις Αρχές: «Ενώ καθόμουν με φίλους, με πλησίασε ένα άτομο που δεν γνώριζα προσωπικά, αλλά ήξερα ότι φοιτούσε στην 3η Λυκείου. Μου ζήτησε γιατί έβρισα την αδελφή του και όταν του εξήγησα ότι δεν την γνωρίζω, αποχώρησε. Όταν σχολάσαμε, με φώναξε να πάω προς το μέρος του. Όταν αρνήθηκα, ήρθε μαζί με άλλους, μου ζήτησε να ζητήσω συγγνώμη και με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Ζαλίστηκα από το χτύπημα και έπεσα κάτω. Με μετέφερε η σχολική σύμβουλος στο Κέντρο Υγείας, όπου μου έγιναν ράμματα στα χείλη και είχα χτυπήματα κοντά στο αριστερό μάτι και στο δεξί πόδι».

Από την πλευρά του, ο ανήλικος που χτύπησε τον 17χρονο ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε για να προστατεύσει την αδελφή του από εκφοβισμό: «Τον πλησίασα και του ζήτησα τον λόγο για το bullying που δέχεται η αδελφή μου εδώ και πέντε μέρες. Όταν του ζήτησα εξηγήσεις, εκείνος μίλησε ειρωνικά και άρχισε να με σπρώχνει. Σε αυτή τη στιγμή, προέβην στην πράξη για την οποία κατηγορούμαι. Όταν έπεσε κάτω, προσπάθησε να με χτυπήσει με αιχμηρό αντικείμενο, και τότε αμύνθηκα».