Κατηγορίες
Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει κινητοποιηθεί για να διεξάγει έρευνα μετά το ξέσπασμα εννέα πυρκαγιών στην Ηλεία από το πρωί έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, γεγονός που έχει εγείρει πολλά ερωτήματα και υποψίες, καθώς ορισμένες από αυτές εκδηλώθηκαν διαδοχικά.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, ένας πυροσβέστης από την 6η ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης μεταξύ των περιοχών Μπουμπούνα και Χάβαρι και μεταφέρεται με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοί του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για άμεση βοήθεια.

Η φωτιά στο Γεράκι ξεκίνησε βόρεια του οικισμού, απειλώντας τα κοντινά χωριά. Ως εκ τούτου, εκδόθηκε προειδοποίηση μέσω του «112» για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, με οδηγίες για ετοιμότητα στο Χάβαρι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί με σημαντικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ούτε στο Γεράκι, ούτε στο Χάβαρι, ούτε στα Τσαφλέικα, αλλά επιχειρούν ακόμα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία και σβήνουν μικρές εστίες».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι «οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν κηλιδώσεις της φωτιάς και διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, ώστε να μην υπάρξει και πάλι ενεργό μέτωπο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια από την φωτιά, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη ενημέρωση».

Στη Μανωλάδα επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Σημειώνεται ότι συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

Exit mobile version