Κατηγορίες
Διεθνή

ΝΥΤ: Το Ισραήλ εξετάζει συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους NYT το Ισραήλ και οι Χαμάς διαπραγματεύονται δύο προτάσεις απελευθέρωσης ομήρων, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

H Χαμάς και το Ισραήλ, με τους New York Times, διαπραγματεύονται δύο προτάσεις απελευθέρωσης ομήρων, με την αμερικανική εφημερίδα να επικαλείται αξιωματούχους που έχουν γνώση των συνομιλιών. Το Κατάρ είναι ο βασικός διαμεσολαβητής στις συνομιλίες, ενώ συμμετέχουν επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με μία από τις προτάσεις που συζητούνται, η Χαμάς θα απελευθερώσει 10 έως 20 άμαχους ομήρους – συμπεριλαμβανομένων Ισραηλινών γυναικών και παιδιών καθώς και ξένων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών – με αντάλλαγμα μια σύντομη κατάπαυση των μαχών, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Αυτό θα μπορούσε να ακολουθηθεί από την απελευθέρωση περίπου 100 αμάχων, εάν τηρηθούν οι όροι, είπαν.

Σε αντάλλαγμα, η Χαμάς ζητά μια σύντομη παύση, περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, καύσιμα για τα νοσοκομεία και την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με την πηγή. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν εκφράσει αβεβαιότητα σχετικά με την απελευθέρωση των κρατουμένων τους.

Η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ομάδες κρατούν περίπου 240 άτομα ως ομήρους στη Γάζα, σύμφωνα με τους IDF. Λιγότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι πολίτες, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Η Χαμάς έχει αρνηθεί να απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους Iσραηλινούς άνδρες στρατιωτικής ηλικίας που κρατά στη Γάζα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Exit mobile version