Κατηγορίες
Αθλητισμός

«Πνιγμός εντός ύδατος», το πόρισμα της νεκροτομής για τον 31χρονο ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο θάνατος του 31χρονου διεθνούς Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, αποδίδεται σε «πνιγμό εντός ύδατος», όπως έδειξε η νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη νεκροτομή ελήφθησαν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, τα οποία θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν.

Η αυτοψία στον χώρο και η νεκροτομή επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν τραύματα, μώλωπες ή σημάδια στο σώμα του ποδοσφαιριστή, τα οποία θα υποδείκνυαν εγκληματική ενέργεια. Το σώμα του βρέθηκε στην πισίνα και όταν οι αστυνομικοί το γύρισαν, βγήκαν φυσαλίδες νερού από το στόμα του, ένδειξη ότι είχε καταπιεί νερό ενώ ήταν ζωντανός, το οποίο κατέληξε στους πνεύμονες.

Κοντά στην πισίνα, σε ένα τραπεζάκι, βρέθηκαν ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και ποτήρια, τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Παράλληλα, η Ασφάλεια έχει συλλέξει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του συγκροτήματος για να εξετάσει τυχόν επιπλέον στοιχεία που μπορεί να φωτίσουν τις συνθήκες του θανάτου.

Όσον αφορά το χρονικό της τραγωδίας, η σύζυγος του Μπάλντοκ, η οποία ζει στο εξωτερικό, προσπαθούσε επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Καθώς περνούσαν οι ώρες και η ανησυχία της μεγάλωνε, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της βίλας όπου διέμενε ο ποδοσφαιριστής να πάει να ελέγξει τι συμβαίνει. Ο ιδιοκτήτης τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα και αμέσως ειδοποίησε το ασθενοφόρο και τις Αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

Exit mobile version