Κατηγορίες
Αστυνομικά

Σπείρα μαστροπών φυλάκιζε και εξέδιδε κοπέλες από τη Λατινική Αμερική

Πώς η εγκληματική οργάνωση παγίδευε τα θύματά της και τα κατανάγκαζε να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες.

Από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (Trafficking), της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης (trafficking) γυναικών με ιθαγένειες χωρών της Λατινικής Αμερικής. Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου επιχείρηση με τη συνδρομή και την παρουσία εκπροσώπων της EUROPOL, της Ισπανικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κλάδος «Ερευνών Μητροπολιτικής Ασφάλειας» – «Homeland Security Investigations – HSI» (κλιμάκιο του οποίου, έδρευε μέσα στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα), καθώς και των, εξειδικευμένων στη συνδρομή θυμάτων τράφικινγκ, Μη–Κυβερνητικών Οργανώσεων «Our Greece» και «Α21».






Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε έξι χώρους κράτησης και καταναγκαστικής σεξουαλικής εργασίας στους οποίους συνελήφθησαν τέσσερα ακόμα άτομα και παρασχέθηκε αστυνομική φύλαξη και συνδρομή σε δέκα γυναίκες θύματα/επιζώσες τράφικινγκ.

Exit mobile version