Φυτεία Αρκαδία

Εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ φυτεία «μαμούθ» στην Αρκαδία – Κατασχέθηκε πάνω από 1 τόνος κάνναβης, Πάνω από 10.000.000 ευρώ τα εκτιμώμενα κέρδη

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων κατά της καλλιέργειας κάνναβης, εντοπίστηκε φυτεία στην αγροτοδασική περιοχή του δήμου Τρίπολης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Λακωνίας, καθώς και τη συνδρομή αεροπορικών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις σχετικές με τα ναρκωτικά και τη νομοθεσία περί αλλοδαπών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία 1.253 δενδρυλλίων κάνναβης σε έκταση περίπου 35 στρεμμάτων, με ύψος φυτών έως 3,5 μέτρα. Όλος ο καλλιεργητικός εξοπλισμός κατασχέθηκε.

Η φυτεία περιλάμβανε επίσης αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης και βοηθητικούς χώρους για τη διαμονή και επιτήρηση. Συνολικά κατασχέθηκαν, πέρα από τα δενδρύλλια, 1 τόνος και 398 κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και εργαλεία καλλιέργειας.

Επειδή η περιοχή ήταν δύσβατη, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA» για τη μεταφορά των κατασχεθέντων. Ο συλληφθείς διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη χώρα, και θα κινηθούν οι διαδικασίες επιστροφής του. Οι εκτιμώμενες κέρδους από την εγκληματική του δραστηριότητα ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα για τους άγνωστους συνεργούς του συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.