Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στον Λευκό Πύργο

Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή στην πλατεία Λευκού Πύργου ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΚΚΕ και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.
ΜΑΤ στον Λευκό Πύργο ΜΑΤ στον Λευκό Πύργο

Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή στην πλατεία Λευκού Πύργου ανάμεσα σε διαδηλωτές του ΚΚΕ και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κρέμασαν πανό στο μνημείο του Λευκού Πύργου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πανό το κατέβασαν μετά από μισή ώρα οι διαδηλωτές, όμως η έξοδός τους από το μνημείο εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να γίνει έλεγχος των ατόμων.

Όταν οι διαδηλωτές βγήκαν από το μνημείο, υπήρξε ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

Από το επεισόδιο φέρεται να τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα “Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”.

Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: Σαββατοκύριακο χωρίς τρένα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανάμεσα στα θύματα 15χρονος παίκτης του Πρωτέα Θεσσαλονίκης

Βίντεο Ντοκουμέντο: Απόπειρα διάρρηξη σε ψητοπωλείο στο Φάληρο – Καρέ καρέ η προσπάθεια του διαρρήκτη να μπει στο κατάστημα

Κατερίνα Δαλάκα: Θα ταξίδευε με το μοιραίο τρένο – Το υβριστικό μήνυμα που δέχτηκε επειδή γλίτωσε

Τέμπη: Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας για να αποφευχθούν τέτοιες τραγωδίες λέει Ιταλός καθηγητής


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use