Τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του σταθμάρχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Παρά το γεγονός πως ο 59χρονος  βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί σήμερα η απολογία του άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος.
Σύγκρουση τρένων τέμπη Σύγκρουση τρένων τέμπη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του σταθμάρχη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Παρά το γεγονός πως ο 59χρονος  βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 9 το πρωί σήμερα η απολογία του άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Προσερχόμενος το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παντζαρτζίδης δήλωσε: «Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή, θέλω να τελειώνει αυτό το θέμα για να σταματήσουν και οι παραφιλολογίες». Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνήγορους του ο 59χρονος δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε το Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα, αφού όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του προέκυψαν νέα δεδομένα που έπρεπε να μελετηθούν.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με εισαγγελική εντολή, τις ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα καθώς δεν μένουν μόνο στις ευθύνες του σταθμάρχη αλλά και σε όσων τον τοποθέτησαν στην νευραλγική αυτή θέση, του βασικού σταθμάρχη στη Λάρισα χωρίς ο 59χρονος να έχει την απαιτούμενη εμπειρία.  Ο 59χρονος είχε μόλις 16 ημέρες υπηρεσία ως βασικός σταθμάρχης, ωστόσο τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση για ένα ολόκληρο τριήμερο, ενώ μάλιστα η κίνηση των αμαξοστοιχιών λόγω του τριημέρου ήταν πολύ μεγάλη.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε αργία τίθεται ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της Λάρισας.

Ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας που απολογείται ο σταθμάρχης

Νωρίτερα, προκλήθηκε ένταση το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας όπου απολογείται ο σταθμάρχης. Σύμφωνα με το tinealarissa.gr δικηγόρος που ήρθε για να εκπροσωπήσει κάποιες από τις οικογένειες θυμάτων τα έβαλε με δημοσιογράφους θεωρώντας ότι τον ειρωνεύτηκαν και κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι θα τους μηνύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις δημοσιογράφοι και ένας οπερατέρ προσήχθησαν στο τμήμα έπειτα από μήνυση που έκανε εναντίον τους ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Επίσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων η Hellenic Train

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Έξι προσαγωγές έκανε η ΕΛΑΣ – Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Παναγιώτης Δουδωνής: Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, είναι «έτυχε μια στραβή στη βάρδια μου» στα νομικίστικα


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use