Δυστύχημα στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης – Τι υποστήριξε

Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας λίγο μετά τις 21:30 στην ανακρίτρια για την τραγωδία των Τεμπών. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Λάρισα Σταθμάρχης Λάρισα Σταθμάρχης

Oλοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας λίγο μετά τις 21:30 στην ανακρίτρια για την τραγωδία των Τεμπών. Ο 59χρονος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο σταθμάρχης οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, νωρίτερα από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η απολογία του. Αυτή ξεκίνησε στις 11, όμως λίγο αργότερα διεκόπη, με τον συνήγορό του να ενημερώνει τους δημοσιογράφους πως αυτό συνέβη για «τεχνικούς λόγους».

https://www.youtube.com/watch?v=j7aZnNII4fQ

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, «δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα».

Και πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

«Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.

Πηγή skai.gr / protothema.gr

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Επίσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων η Hellenic Train

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Έξι προσαγωγές έκανε η ΕΛΑΣ – Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Τηλεφώνημα για βόμβα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Παναγιώτης Δουδωνής: Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, είναι «έτυχε μια στραβή στη βάρδια μου» στα νομικίστικα

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use