Ο Πούτιν πήρε τον έλεγχο της Wagner μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν

Ο ολιγάρχης Πριγκόζιν είχε αποκτήσει αστείρευτη ισχύ από την ελευθερία κινήσεων που του είχε δώσει το Κρεμλίνο στην διαχείριση της μισθοφορικής οργάνωσης αλλά σφράγισε τη μοίρα του όταν επιχείρησε να εκκινήσει πραξικόπημα και να ξεκινήσει να βαδίζει προς τη Μόσχα με στόχο να ρίξει τον Πούτιν.

Λίγο καιρό μετά ο Πριγκόζιν και αφού προηγουμένως είχε επανέλθει στο στρατόπεδο των… φίλων του Πούτιν, βρέθηκε να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του αεροσκάφους που τον μετέφερε. Πλέον, επτά μήνες μετά ο ιδιωτικός στρατός του, γνωστή ως Wagner Group, εργάζονται όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Politico για την επιδίωξη της ατζέντας του Κρεμλίνου.

Οι χιλιάδες των πρώην δυνάμεων του Βάγκνερ έχουν διασπαστεί σε τουλάχιστον τέσσερις ομάδες, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που τους παραχωρήθηκε ανωνυμία για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα των μυστικών υπηρεσιών. Αναμειγνύοντας τους μαχητές με άλλους μισθοφόρους πιστούς στον Πούτιν, η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να αποτρέψει την επανάληψη των γεγονότων του περασμένου έτους, όταν η ενωμένη Βάγκνερ στράφηκε εναντίον του Πούτιν και του υπουργείου Άμυνας του.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use