Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος πεθάνει σε πτήση

Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος πεθάνει σε πτήση Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος πεθάνει σε πτήση
Πρώην αεροσυνοδός αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει αν κάποιος πεθάνει σε πτήση

Μια πρώην αεροσυνοδός αποκάλυψε τη διαδικασία που ακολουθείται όταν ένας επιβάτης πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Πρόκειται για ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να βρεθεί ενώ ταξιδεύει με αεροπλάνο.

Φανταστείτε το, φεύγετε για διακοπές, όταν ακούγεται από το σύστημα PA του αεροπλάνου η θλιβερή κλήση: «Υπάρχει γιατρός στο αεροπλάνο;».

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι ένας γιατρός απαντά στην κλήση και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ένας επιβάτης της πτήσης επιβεβαιώνεται ότι έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να γίνει για να σωθεί, οπότε τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Λοιπόν, μια πρώην αεροσυνοδός μίλησε στο LADbible TV για την επίσημη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει το πλήρωμα καμπίνας σε αυτή την τραγική κατάσταση. Οι αεροσυνοδοί πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση όσο πιο ψύχραιμα και επαγγελματικά μπορούν.

Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν και οι οποίοι μάλιστα χρειάστηκε να αλλάξουν για έναν απίστευτο λόγο.

Ποια ήταν λοιπόν η παλιά διαδικασία και γιατί άλλαξε;

Η Mandy Smith, πρώην αεροσυνοδός που εργαζόταν για 12 χρόνια στην Virgin Atlantic, δήλωσε: «Αυτό το τραγικό γεγονός δεν μου έχει συμβεί, ευτυχώς. Έχει συμβεί σε μια φίλη μου ωστόσο, όταν ένας επιβάτης πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης».

«Πιο παλιά συνηθίζαμε να βάζουμε τους νεκρούς επιβάτες στις τουαλέτες και στη συνέχεια να κλειδώνουμε τις τουαλέτες. Αυτός ήταν ένας τρόπος για να αποδώσουμε στον αποθανόντα την ησυχία του και επίσης να κρατήσουμε το σώμα μακριά από τους άλλους επιβάτες. Παρ’ όλα αυτά υπήρχε ένα πρόβλημα» σημείωσε αρχικά.

Η Mandy εξήγησε: «Αν άρχιζε η νεκρική ακαμψία την ώρα που ήταν στην τουαλέτα το πτώμα, θα κολλούσε σε αυτή τη θέση και δεν θα χωρούσε τελικά στο φέρετρό».

Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των νεκρών άλλαξε καθώς εφαρμόστηκαν νέα πρωτόκολλα.

Πλέον, υπάρχει όμως ένας τρόπος για να αποφευχθεί η ανάγκη για κάτι τέτοιο, ο οποίος συνίσταται στο να διασφαλιστεί ότι το πτώμα είναι ξαπλωμένο σε επίπεδη θέση. Πιθανότατα έχετε ήδη μαντέψει τι σημαίνει αυτό σε ένα αεροπλάνο.

Η Mandy είπε: «Δυστυχώς, τώρα, πρέπει να τους τοποθετούμε κατά μήκος του μπροστινού μέρους των καθισμάτων και να προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τους αγαπημένους τους.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use