Ο δορυφόρος μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής στη βόρεια Γάζα

Έως και το 50% των κτιρίων στη βόρεια Γάζα και τις επαρχίες της Γάζας έχουν υποστεί ζημιές από τις 7 Οκτωβρίου, οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς αναφέρει το CNN, επικαλούμενο ανάλυση δορυφορικών δεδομένων ραντάρ, (SAR) που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές σε δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα, το City University of New York Graduate Center και Oregon State University.

Τα ευρήματα των ερευνητών για διάφορες περιοχές στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου:

  • Τουλάχιστον το 20% των κτιρίων σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας πιθανότατα υπέστησαν ζημιές.
  • Περίπου 18.300 έως 23.500 κτίρια είναι πιθανό να έχουν υποστεί ζημιές στη βόρεια Γάζα, κάτι που ισοδυναμεί με το 40% έως το 51% των κτιρίων του κυβερνείου, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα του θύλακα.
  • Στο κυβερνείο της Γάζας, στην πόλη της Γάζας, 24.600 έως 31.300 κτίρια είναι πιθανό να έχουν υποστεί ζημιές από τις μάχες, που ισοδυναμεί με το 40% έως το 50% των κτιρίων εκεί.

Ερευνητές είπαν επίσης στο CNN ότι από τις 10 Νοεμβρίου, έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση των ζημιών σε κτίρια στις επαρχίες Χαν Γιουνίς και Ντέιρ αλ Μπαλά, δηλαδή στις περιοχές που το Ισραήλ έχει επανειλημμένα πει στους αμάχους από το βορρά να κατευθυνθούν.

 

Διαβάστε επίσης:  Η ομιλία Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε, δικαιούχοι και παροχές

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use