Xαστούκισε αγοράκι ο Ερντογάν επειδή δεν του φίλησε το χέρι

Xαστούκισε αγοράκι ο Ερντογάν επειδή δεν του φίλησε το χέρι Xαστούκισε αγοράκι ο Ερντογάν επειδή δεν του φίλησε το χέρι
Xαστούκισε αγοράκι ο Ερντογάν επειδή δεν του φίλησε το χέρι

Το περιστατικό με το χαστούκι που έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα μικρό αγόρι προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία και διεθνώς, καθώς έλαβε χώρα μπροστά σε πολλές κάμερες. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων για σπίτια που ανακατασκευάστηκαν στη βόρεια επαρχία Ρίζε, στο πλαίσιο της αστικής μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα, δύο παιδιά μιας οικογένειας ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν τα κλειδιά του σπιτιού τους. Ο Τούρκος πρόεδρος άπλωσε το χέρι του προς το μικρότερο αγόρι για να του το φιλήσει, μια χειρονομία που συνηθίζεται στην Τουρκία ως ένδειξη σεβασμού από τους νεότερους προς τους μεγαλύτερους. Το παιδί, μην ξέροντας πώς να αντιδράσει, τον κοίταξε αμήχανα, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να σηκώσει το χέρι του και να το χαστουκίσει.

Το γεγονός ότι το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, με πολλούς να εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό όπου ο Ερντογάν έχει επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά, καθώς στο παρελθόν είχε χαστουκίσει άλλο ένα αγοράκι που έπαιζε με την κορδέλα σε μια τελετή εγκαινίων.

Η πράξη αυτή του Ερντογάν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτισμική πρακτική του χειροφιλήματος ως ένδειξης σεβασμού, προκαλώντας περαιτέρω συζήτηση σχετικά με την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά του προέδρου.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Συνελήφθησαν ανήλικοι για απόπειρα ληστείας στην Αργυρούπολη