Την “πάτησε” ο Κιλιτσντάρογλου – Πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Την "πάτησε" ο Κιλιτσντάρογλου - Πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής Την "πάτησε" ο Κιλιτσντάρογλου - Πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Μια ατυχής στιγμή για τον πρόεδρο του κόμματος CHP και βασικό πολιτικό αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις.

Πρόκειται για μια φωτογραφία που έγινε viral στο διαδίκτυο και αξιοποιήθηκε από το κόμμα του Ερντογάν για να χτυπήσει τον Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σε φωτογραφία να πατάει με τα παπούτσια του πάνω σε χαλί προσευχής, κίνηση που θεωρείται ασεβής στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, ο οποίος μίλησε για «μεγάλη ασέβεια προς τα θρησκευτικά μας σύμβολα».

«Η προσευχή είναι η ανάβαση του πιστού. Είναι μεγάλη ασέβεια προς τα θρησκευτικά μας σύμβολα να πατάμε στο χαλί προσευχής με παπούτσια. Αυτό που έκανε ο Κεμάλ δεν μας εξέπληξε», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ηurriyet.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-kilitsntarogloy-patise-me-papoytsia-halaki-proseyhis”>Σάλος στην Τουρκία με τον Κιλιτσντάρογλου που πάτησε με τα παπούτσια σε χαλάκι προσευχής- Τι απάντησε – iefimerida.gr</a></p>

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο