Στήνονται συμμαχίες Αιγύπτου Ιορδανίας Μπλίνκεν κατά της Χαμάς – Αγκάθι η Τουρκία

Στήνονται συμμαχίες Αιγύπτου Ιορδανίας Μπλίνκεν κατά της Χαμάς – Αγκάθι η Τουρκία Στήνονται συμμαχίες Αιγύπτου Ιορδανίας Μπλίνκεν κατά της Χαμάς – Αγκάθι η Τουρκία

Διπλωματική διεισδυτικότητα των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Στόχος των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από την διπλωματική απομόνωση της Χαμάς στον Αραβικό κόσμο και την αποτροπή της περαιτέρω ενδυνάμωσής της στην Παλαιστίνη που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη αποσταθεροποίηση της Παλαιστινιακής Αρχής και την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν “ανθρωπιστικές παύσεις” στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις για “κατάπαυση του πυρός” που ζητούσαν οι αραβικές χώρες.

Επίσκεψη αστραπή Μπλίνκεν στην Τουρκία

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται από διπλωματικούς κύκλους και η διήμερη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία η οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Χαμάς.

Ο σιωπηλός ρόλος της Αιγύπτου

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμμάν, μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τη βία από εξτρεμιστές εποίκους στη Δυτική Όχθη.

 

 

Διαβάστε επίσης:  Μαρινέλλα: Νέο ανακοινωθέν - Σταθερή, αλλά κρίσιμη η κατάστασή της
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο