Κατάρ: «Έγκλημα πολέμου» η έφοδος του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Κατάρ: «Έγκλημα πολέμου» η έφοδος του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας Κατάρ: «Έγκλημα πολέμου» η έφοδος του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Το Κατάρ «καταδικάζει σθεναρά» την επέμβαση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, την οποία θεωρεί «έγκλημα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του εμιράτου.

Παράλληλα, το Κατάρ ζητά να διεξαχθεί μια κατεπείγουσα διεθνής έρευνα, με την αποστολή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν να ερευνήσουν «τη στοχοποίηση νοσοκομείων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής».

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που συγκλονίζει εδώ και 40 ημέρες τη Μέση Ανατολή, καθώς είναι ο κύριος διαμεσολαβητής των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 240 ομήρων των ισλαμιστών.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρήκε όπλα της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο πολιορκούσε από τα ξημερώματα. Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις τελούν υπό τον πλήρη έλεγχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Θεωρούμε την ισραηλινή κατοχή πλήρως υπεύθυνη για τη ζωή και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών, των ασθενών, των πρόωρων παιδιών και των εκτοπισμένων», μετέδωσαν τα ελεγχόμενα από τη Χαμάς ΜΜΕ της Γάζας.

 

Διαβάστε επίσης:  Προνοιακά επιδόματα: Τι αλλάζει από τον Ιανουάριο
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο