Ο Μπάιντεν θέλει τριήμερη παύση στη Γάζα – Ο Νετανιάχου ανένδοτος

Ο Μπάιντεν θέλει τριήμερη παύση στη Γάζα - Ο Νετανιάχου ανένδοτος Ο Μπάιντεν θέλει τριήμερη παύση στη Γάζα - Ο Νετανιάχου ανένδοτος

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν ξανά εάν χρειαστεί στόχους που συνδέονται με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, και οργανώσεις που συνδέονται με αυτό, μετά το πλήγμα του αμερικανικού στρατού σε κτίριο στη Συρία, και έπειτα από το κύμα επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ και του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε επίσης ότι δεν υπάρχει “καμιά πιθανότητα” εκεχειρίας στη Γάζα. Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες για κατάπαυση του πυρός, ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος έως τώρα αντιτίθεται σε αυτή την εκδοχή, δήλωσε: “Καμιά, καμιά πιθανότητα”.

Ο Νετανιάχου απέρριψε μια συμφωνία για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός με παλαιστινιακές τζιχαντιστικές ομάδες στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις τις οποίες επικαλείται ο Guardian.

Οι πηγές ανέφεραν δε, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τη συμφωνία χωρίς συζήτηση στις πρώτες διαπραγματεύσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης:  Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο