Πόλεμος-Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιχείρηση στα τούνελ της Χαμάς – βίντεο

Πόλεμος-Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιχείρηση στα τούνελ της Χαμάς - βίντεο Πόλεμος-Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επιχείρηση στα τούνελ της Χαμάς - βίντεο

Οι Ισραηλινοί φέρονται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για την εξουδετέρωση των ενόπλων της Χαμάς μέσα στον λαβύρινθο των τούνελ, στην πόλη της Γάζας και είναι πλέον θέμα χρόνου να ενεργοποιηθεί.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε σήμερα ότι οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν βαθύτερα στην πόλη της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο Χαγκάρι τόνισε ότι ο Ισραηλινός Στρατός «αυξάνει την πίεση στην πόλη της Γάζας», όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το κύριο προπύργιο της Χαμάς. Πρόσθεσε ότι ο στρατός σκότωσε αρκετούς διοικητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που «βλάπτει σημαντικά την ικανότητα της Χαμάς να πραγματοποιεί αντεπιθέσεις» στο Ισραήλ.

Τη Δευτέρα 6/11, το μέτωπο της Γάζας βρέθηκε ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης του Ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Γιαρόμ Φίνκελμαν, ο οποίος επιθεώρησε τις δυνάμεις και την κατάσταση που έχει καταγραφεί στο δίκτυο των τούνελ της Χαμάς. Στην αξιολόγηση συμμετείχε και ο αρχηγός του Σώματος Μηχχανικού Μάχης, στρατηγός Ido Mizrahi, ο οποίος ανέλυσε όλες τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι στρατιώτες του για τις στοές της Χαμάς στη Γάζα.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο