Πύρινη κόλαση στον Βαρνάβα – Πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και 40 απεγκλωβισμοί

Πύρινη κόλαση στον Βαρνάβα - Πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και 40 απεγκλωβισμοί Πύρινη κόλαση στον Βαρνάβα - Πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και 40 απεγκλωβισμοί
Πύρινη κόλαση στον Βαρνάβα - Πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και 40 απεγκλωβισμοί

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα, με το μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο έχοντας «σπάσει» στα δύο.

Στη φωτια στον Βαρνάβα επιχειρούν ΟΠΚΕ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και Ομάδες ΔΙΑΣ καθώς και δυνάμεις της Τροχαίας και διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ.

Μέχρι στιγμής έχουν συνδράμει σε πάνω από 100 απομακρύνεις κατοίκων και σε περισσότερους από 40 απεγκλωβισμους




Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα.

Επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 67 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Εισαγγελική έρευνα για την παραλίγο σύγκρουση τραίνων