Πέθανε στα 89 του χρόνια ο οσκαρικός παραγωγός της ταινίας «Ο Νονός 2» Φρεντ Ρους

Φρεντ Ρους Φρεντ Ρους
Πέθανε στα 89 του χρόνια ο οσκαρικός παραγωγός της ταινίας «Ο Νονός 2» Φρεντ Ρους

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του δεύτερου μέρους της εμβληματικής τριλογίας «Ο Νονός», Φρεντ Ρους που βοήθησε στην έναρξη της καριέρας πολλών «αστέρων» του κινηματογράφου.

Στο σπίτι του, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο (18/05), κάτι που έκανε γνωστό εκπρόσωπος, μερικές μέρες μετά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του ίδιου και του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τίτλο Megalopolis στο Φεστιβάλ των Καννών.

Για πάνω από πενήντα χρόνια, Ο Ρους και ο Κόπολα ήταν συνεργάτες με αφετηρία τον «Νονό», όπου συμβούλευσε για το κάστινγκ των Αλ Πατσίνο και Τζέιμς Κάαν ενάντια στις επιθυμίες του στούντιο και σύστησε τον Κόπολα στον Τζον Καζάλε. Επίσης, έκανε την παραγωγή των υποψηφίων για την καλύτερη ταινία του Φορντ  Κόπολα «The Conversation», «Apocalypse Now» καθώς και τα άλλα δύο μέρη του «Νονού».

«Ο Φρεντ Ρους διέθετε ένα ένστικτο κάστινγκ, που ήταν σχεδόν αλάνθαστο. Ήταν ένας μεγάλος φίλος και συνεργάτης, τρέφοντας πάνω απ’ όλα αληθινή αγάπη για τον κινηματογράφο», έγραψε ο Φορντ  Κόπολα στο Instagram.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο