«Ολονύκτια μάχη« με τις φλόγες στον Βαρνάβα: Συγκλονιστικό βίντεο με τις φλόγες δίπλα στα σπίτια

«Ολονύκτια μάχη« με τις φλόγες στον Βαρνάβα «Ολονύκτια μάχη« με τις φλόγες στον Βαρνάβα
«Ολονύκτια μάχη« με τις φλόγες στον Βαρνάβα

Η κατάσταση στον Βαρνάβα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν έναν «τιτάνιο αγώνα» για να περιορίσουν τις φλόγες, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές και απειλούν κατοικημένες περιοχές, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αττική.

Η φωτιά κινείται προς τη Ροδόπολη, καίγοντας δασικές εκτάσεις και χαράδρες, και έχει δημιουργήσει ένα μέτωπο που εκτείνεται σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να αποτρέψουν τις φλόγες από το να περάσουν το γήπεδο της Σταμάτας, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο για την αναχαίτιση της πυρκαγιάς.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, καθιστώντας την κατάσβεση ιδιαίτερα δύσκολη. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, καθώς η φωτιά διατηρεί την ίδια ένταση για ώρες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν ασταμάτητα τις επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό. Τετρακόσια παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από το μέτωπο τις φωτιάς, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια:

Άνοιξαν οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν

Ο κ. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική. Μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια και Φυλή - Πάνω από 100 αστυνομικοί επεμβαίνουν

Έχει ανοίξει το γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης, επί της οδού Λυκαβηττού 37, το οποίο και θα παραμείνει ανοιχτό όλη νύχτα για να δεχθεί αδέσποτα και δεσποζόμενα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

About The Author