Μητροπολίτης Μόρφου: «Δαιμονικές δυνάμεις» «βλέπει» πίσω από τα σκάνδαλα της Μονής Αββακούμ

Σύμφωνα με το sigmalive μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, είπε ότι τα σκάνδαλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, αποτελούν δοκιμασία της πίστης ειδικά για τους ολιγόπιστους. Μάλιστα συνέδεσε τα σκάνδαλα αυτά με τους… εμβολιασμούς (!) και είπε ουσιαστικά ότι είναι απότοκο των εμβολιασμών τα όσα συμβαίνουν.

«.. Σε μια εποχή που δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών. Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε γι’ αυτά που έγιναν, που γίνονται και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστη των ολιγόπιστων χριστιανών για να γίνουν άπιστοι. Οι υπόλοιποι, ας ελπίσουμε να είμαστε στους περισσότερους που έχουν περισσότερη πίστη από την ολίγη, θα ενδυναμώσει η πίστη μας μέσα απ’ αυτά τα σκάνδαλα».

Στη συνέχεια ανέφερε.. «φαίνεται ότι μετά τον εμβολιασμό, που ήταν μια φοβερή δοκιμή και τώρα γίνεται φρικτή για όσους έχουν εμβολιαστεί και τα σκάνδαλα, κληρικών ιδιαιτέρως αλλά και πολιτικών και νομοσχέδια που γίνονται άνομα είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία της πίστης. Τι κάνουμε εμείς; Αγρυπνούμε, σιωπούμε, προσευχόμαστε αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν τουλάχιστον οι πιστοί λεν αυτό που λέει ο Ιωάννης, «δώσμου Χριστέ μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων», να που τώρα ήρθε η ώρα και ας γίνουμε ο περίγελος των ολιγόπιστων και των άπιστων. Μήπως ο Χριστός δεν έγινε; Ότι έγινε ο Χριστός να γίνουμε και εμείς. Εμείς το αξίζουμε γιατί βρισκόμαστε λίγο ή πολύ εν αμαρτίαις. Άρα πρέπει μας…» τόνισε.

Την ίδια ώρα βέβαια, συνεχίζονται οι έρευνες για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το «αμαρτωλό» μοναστήρι. Σε ένα νέο βίντεο που αποκαλύφθηκε χθες (18/3/24) υπάρχει η συνομιλία δύο μοναχών και σύμφωνα με τα όσα λέγονται, από τον Ιανουάριο γνώριζαν ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού είχε οπτικογραφημένο υλικό από τη μονή και την κοροϊδία των πιστών.

Οι αστυνομικού κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα έγγραφα που έχουν για οικονομικό σκάνδαλο και για να βρεθεί η προέλευση των 807 χιλιάδων ευρώ που ήταν στο χρηματοκιβώτιο που κατασχέθηκε.

Ταυτόχρονα, ανακριτές ερευνούν αν υπήρχαν κι άλλα χρηματοκιβώτια στο μοναστήρι


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use