Οικογενειακή τραγωδία: Πέντε σκιέρ βρέθηκαν νεκροί στις ελβετικές Άλπεις

Η ομάδα των έξι σκιέρ, η ηλικία των οποίων κυμαινόταν από 21 έως 58 ετών, είχε αναχωρήσει από το Ζερμάτ το πρωί του Σαββάτου με στόχο να φτάσει στην πόλη Αρόλα, κοντά στο βουνό Μάτερχορν, αργότερα την ίδια ημέρα. Αλλά καθώς η ομάδα πέρασε μια υψηλή κορυφή, η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής καταιγίδας που άφησε τους σκιέρ αποκλεισμένους σε υψόμετρο περίπου 3.500 μέτρων.

Ένα μέλος της ομάδας έστειλε σήμα κινδύνου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γύρω στις 17:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις Αρχές, αλλά τα ελικόπτερα και οι ομάδες διάσωσης δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν έγκαιρα, λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας.

Μέχρι τη στιγμή που μια ομάδα διάσωσης έφτασε τελικά στο βουνό το βράδυ της Κυριακής, πέντε από τους έξι λάτρεις των Άλπεων βρέθηκαν νεκροί. Οι διασώστες συνεχίζουν τις απελπισμένες έρευνες για τον έκτο αγνοούμενο, μεταδίδει η Daily Mail.

Οι πέντε από τους έξι φέρονται να προέρχονται από την ίδια οικογένεια, ανέφερε η αστυνομία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ταυτότητα των ατόμων που βρέθηκαν νεκροί.

Ο Anjan Truffer, επικεφαλής διάσωσης της Air Zermatt που διεξήγαγε την επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης: «Η εικόνα που βρήκαμε ήταν άσχημη… Είδαμε ότι οι εκδρομείς του σκι είχαν προσπαθήσει να φτιάξουν μια σπηλιά και να προστατευτούν από τη θύελλα».

«Τα έχασαν» στη θύελλα οι σκιέρ

«Οι εκδρομείς πάγωσαν μέχρι θανάτου στο μεγάλο υψόμετρο, αποπροσανατολισμένοι», είπε, προσθέτοντας ότι τα σώματά τους βρέθηκαν διασκορπισμένα στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν πανικοβληθεί πριν χάσουν τις αισθήσεις τους.

Ο Christian Varone, επικεφαλής της αστυνομίας του καντονιού Βαλέ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία έκαναν τα πάντα για να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους σκιέρ, αλλά αντιμετώπισαν φρικτές συνθήκες.

«Προσπαθούσαμε το ακατόρθωτο», είπε, προσθέτοντας ότι η αποστολή είχε ωθήσει τις προσπάθειές της «στα πιο ακραία όρια», αλλά αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω για να αποφύγουν «να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των διασωστών».

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use