Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, η αγορά είναι σύνθετη – Τι είπε για POS, φορολογικές δηλώσεις

Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ
Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ

«Δεν μπορούμε να πάμε σε μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, διότι δεν θα πέσουν οι τιμές των τροφίμων. Δεν είναι μόνιμη αυτή η μείωση, η αγορά είναι σύνθετη» επισήμανε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή ΝEWSROOM και στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Ο κ. Θεοχάρης ερωτηθείς για τα μέτρα κατά της ακρίβειας, τόνισε ό,τι «Ο πρωθυπουργός εξειδικεύει συγκεκριμένα τα προβλήματα. Βλέπουμε το πρόβλημα αυτών των πολυεθνικών, δηλαδή μια ενοποίηση της αγοράς και επίσης βλέπουμε και τις επιτροπές ανταγωνισμού, τις ευρωπαϊκές να ασχολούνται με τις ξένες εταιρείες που έρχονται στην Ευρώπη και κατά πόσον είναι δίκαια σε σχέση με τον ευρωπαϊκό χώρο. Ωστόσο, δεν βλέπουμε να ασχολούνται με τις εταιρείες, τις πολυεθνικές, ευρωπαϊκές και μη, οι οποίες πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές. Άρα βλέπουμε την εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς να μην έχει φτάσει στο επίπεδο που θα θέλαμε και να το πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής».




About The Author