Φωτιά στο Σοφικό: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό – Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα

Φωτιά στο Σοφικό Φωτιά στο Σοφικό
Φωτιά στο Σοφικό

Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας και μεταφέρεται με ασθενοφόρο στην Αθήνα.

Πρόκειται για πυροσβέστη, πενταετούς υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό, που επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια.

Μετά το επεισόδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο Σοφικό Κορινθίας, όπου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (17/07)  ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εικόνα της φωτιάς στο Σοφικό είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το απόγευμα, όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση «Λαρίσι» και, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ανεβάζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας στο 4, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 32 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις 10 αεροπλάνα και 12 ελικόπτερα.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.




Διαβάστε επίσης:  Φωτιά σε κατάστημα εστίασης στο Μοσχάτο (ΦΩΤΟ)