Ανήλικος έπεσε νεκρός μετά από επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία

Αστυνομία Λονδίνο Αστυνομία Λονδίνο

Ένας ανήλικος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η εθνική απαγόρευση των μαχαιριών τύπου «ζόμπι», στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η εγκληματικότητα με χρήση μαχαιριών.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε πως το αγόρι βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο σε έναν δρόμο του Γούλιτς, ύστερα από κλήση για επεισόδια στις 6:35 μ.μ. της Κυριακής. Παρά τις προσπάθειες, το αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε το θύμα να φωνάζει «μην με αφήσεις να πεθάνω» καθώς κείτονταν στο έδαφος.

Λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ο θάνατος του νεαρού έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας για τα εγκλήματα με μαχαίρι, ιδιαίτερα μεταξύ νέων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, καταγράφηκαν 50.510 εγκλήματα με μαχαίρι στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, αριθμός αυξημένος κατά 4% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Από την Τρίτη, θα απαγορεύεται η κατοχή μαχαιριών τύπου «ζόμπι» ή ματσέτας, ενώ θα ισχύσει αμνηστία και αποζημίωση για όσους τα παραδώσουν. Η απαγόρευση αφορά μαχαίρια με λεπίδα μεγαλύτερη από 20 εκατοστά και οδοντωτά μαχαίρια που συχνά χρησιμοποιούνται από συμμορίες.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων με μαχαίρι, αποκαλώντας το φαινόμενο «εθνική κρίση».