Σύλληψη 39χρονου με βαρύ ποινικό παρελθόν: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που του περνούν χειροπέδες – Εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτικά και πυροκροτητές στο όχημά του

Σύλληψη 39χρονου με βαρύ ποινικό παρελθόν Σύλληψη 39χρονου με βαρύ ποινικό παρελθόν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή της σύλληψης ενός 39χρονου Αλβανού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλο, εκρηκτικά και πυροκροτητές.

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Στο αυτοκίνητό του επέβαινε και μια 33χρονη γυναίκα, η οποία επίσης συνελήφθη. Η κυκλοφορία στην περιοχή διακόπηκε προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Ο 39χρονος, ταυτοποιήθηκε, και πρόκειται για τον, Α.R., αλβανικής καταγωγής, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ασφάλειας, πιθανόν να είναι μέλος κυκλώματος εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας. Αυτή πιθανόν θα χρησιμοποιείτο σε επίθεση, τοποθετούμενη είτε σε αυτοκίνητο είτε σε κατάστημα.

Ο 39χρονος παραμένει σιωπηλός και αρνείται να αποκαλύψει την προέλευση των εκρηκτικών και τον προορισμό τους. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα ανατολικού τύπου εκρηκτικά να έχουν εισαχθεί από την Αλβανία.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο