Τρόμος στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναξε ο δράστης – Βίντεο με σκληρές εικόνες

Τρόμος στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναξε ο δράστης – Βίντεο με σκληρές εικόνες Τρόμος στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναξε ο δράστης – Βίντεο με σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα και η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Η εφημερίδα De Standaard μεταδίδει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν τα δύο άτομα δεν έχουν ξεκαθαρίσει και δεν έχει συλληφθεί κανείς ύποπτος. Βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα δύο θύματα φορούσαν μπλούζες της Εθνικής Ομάδας της Σουηδίας και πρόκειται για Σουηδούς.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο δράστης της επίθεσης φώναξε: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στα αραβικά και γι’ αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα αυτόματο ντουφέκι στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα ανέφερε στο BBC ότι έχει δει το βίντεο αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας στο βίντεο είναι ο δράστης της επίθεσης.

Το βίντεο που μεταδίδεται από τα βεγλικά ΜΜΕ με την στιγμή της επίθεσης:

https://twitter.com/NationalIndNews/status/1713986187436740628

https://twitter.com/alexdimaio/status/1713999989549019253

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση
Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

Διαβάστε επίσης:  Σοκαριστικοί διάλογοι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης - «Το ευχαριστήθηκα, καλά της κάναμε»

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Η ομολογία του δράστη

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα social media που δείχνει έναν άνδρα να παραδέχεται στο facebook πως εκείνος ευθύνεται για την επίθεση.

Ο δράστης ομολογεί στο βίντεο τις δολοφονίες στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Συγκεκριμένα, στο βίντεο αναφέρει: «Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους»

Πηγή enikos.gr

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο