Στην τελική ευθεία το “Ελληνικό FBI” για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

ΓΑΔΑ ΓΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελευταίες προετοιμασίες για την έναρξη λειτουργίας της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, γνωστής και ως «Ελληνικό FBI». Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ελπίζει να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Αρχικά, η υπηρεσία θα στεγάζεται στη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με σχέδιο μελλοντικής μεταφοράς σε αυτόνομο κτήριο στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Η νέα υπηρεσία έχει θέσει προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με στόχο την εξάρθρωση της Greek Mafia, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, τη δράση ενάντια στις εγκληματικές οργανώσεις της Δυτικής Αττικής, τη διαχείριση του οργανωμένου εγκλήματος στη Μύκονο, και την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι αξιωματικοί που επιλέχθηκαν για την ηγεσία της νέας υπηρεσίας έχουν διαλεχθεί προσεκτικά, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας για την παρακολούθηση και καταστολή εγκληματικών ενεργειών.

Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο