Πιο κοντά στον ολοκληρωτικό πόλεμο από ποτέ η Μέση Ανατολή

Πιο κοντά στον ολοκληρωτικό πόλεμο από ποτέ η Μέση Ανατολή Πιο κοντά στον ολοκληρωτικό πόλεμο από ποτέ η Μέση Ανατολή

Πιο κοντά στον ολοκληρωτικό πόλεμο από ποτέ η Μέση Ανατολή καθώς μετά το σενάριο του χτυπήματος των ενεργειακών υποδομών του Ιράν από το Ισραήλ, η Τεχεράνη απειλεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Κι ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι διαμηνύουν ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να περιορίσει την ισραηλινή απάντηση στο μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν στη χώρα την Τρίτη, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το Ισραήλ δεν βιάζεται να αντεπιτεθεί χωρίς ωστόσο να αποκλείει κανείς και τον αιφνιδιασμό.

Όπως μεταδίδει ο αναλυτής του ΣΚΑΪ από την Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φαίνεται ότι υπήρξε ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ για τους στόχους. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απέκλεισε χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και υποχώρησε σε ένα πιθανό πλήγμα στις ενεργειακές υποδομές στις ενεργειακές εγκαταστάσεις, τις πετρελαϊκές και φυσικού αερίου.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη φοβούνται ότι ένα πλήγμα σε οικονομικούς στόχους του Ιράν, θα μπορούσε να προκαλέσει μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση.

Η Τεχεράνη έχει σηματοδοτήσει εδώ και καιρό ότι οι επιθέσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της αποτελούν «κόκκινη γραμμή».

Την Παρασκευή, η Τεχεράνη δια στόματος του αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φαντάβι, διαμήνυσε ότι το  Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί.

«Εάν οι κατακτητές κάνουν ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας, τις εγκαταστάσεις και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», είπε ο Φανταβί.

Διαβάστε επίσης:  Συνελήφθη 48χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 55χρονου στην Αθήνα
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο