Μύκονος: Καταπέλτης πλοίου μετακινήθηκε την ώρα της επιβίβασης

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν τη μετακίνηση του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου jumbo Jet σημαίας Κύπρου κατά τη διάρκεια της επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση του συμβάντος.

Το ταχύπλοο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο και επιστροφή.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Μυκόνου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Με εντολή εισαγγελέα σχηματίζεται δικογραφία για τα αίτια.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Ανακοίνωση για το ατύχημα με ταχύπλοο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (12/09) στο λιμάνι της Μυκόνου εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Jumbo Jet» με την οποία περιγράφει όλα όσα συνέβησαν, καθώς και πώς ενήργησε το πλήρωμα του πλοίου στον κίνδυνο που προέκυψε, όταν το σκάφος και ο καταπέλτης του μετακινήθηκαν.

Όπως εξηγεί η πλοιοκτήτρια εταιρία του ταχύπλοου «Jumbo Jet», σήμερα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι το ταχύπλοο και ο καταπέλτης του μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιβίβασης ατόμων από τη Μύκονο.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ενήργησαν άμεσα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των επιβατών.

Διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ενώ σημειώθηκαν μόλις λίγες υλικές απώλειες, για τις οποίες οι επιβάτες ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο.

 

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Ατύχημα την ώρα της επιβίβασης στο λιμάνι της Μυκόνου - Μετακινήθηκε ο καταπέλτης πλοίου