Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλεν Ντελόν

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλεν Ντελόν Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλεν Ντελόν
©Sebastien Muylaert/MAXPPP

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Τον θάνατο του ανακοίνωσαν τα παιδιά του.

O Αλέν Ντελόν άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του όπως έκανε γνωστό η οικογένειά του ηθοποιού το πρωί της Κυριακής (18.08.2024).

«Ο Αλέν Φαμπιάν, η Ανούσκα, ο Αντονί, καθώς και ο (σκύλος του) Λούμπο, με απέραντη θλίψη ανακοινώνουν πως έφυγε ο πατέρας τους. Έσβησε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί, έχοντας γύρω του τα τρία παιδιά του και τους δικούς του. (…) Η οικογένειά του σας παρακαλεί να σεβαστείτε τις ιδιωτικές στιγμές τους αυτή τη στιγμή του εξαιρετικά οδυνηρού πένθους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο εξέχοντες ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Κέρδισε επαίνους για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

About The Author

Διαβάστε επίσης:  Νέα παρολίγο τραγωδία - Τρένο του προαστιακού περνά με ανοιχτές τις μπάρες στο Μενίδι (Βίντεο)