Ανησυχία στη Μεσόγειο: 1.000 σκάφη από την Τουρκία έχουν προορισμό τη Γάζα – βίντεο

Σε συνέντευξή του στον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Haber7, ο Βολκάν Οκτσού, ένας από τους διοργανωτές της κίνησης αυτής, ανέφερε ότι τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, «συμπεριλαμβανομένων αντισιωνιστών Εβραίων». «Στόχος μας είναι να απενεργοποιήσουμε τη γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού προς το Ισραήλ για μια εβδομάδα και 10 ημέρες» είπε ο Τούρκος ακτιβιστής. 

Ανάμεσα στα 1.000 πλοία θα είναι 313 ρωσικά σκάφη, και 104 ισπανικά σκάφη, εξήγησε. Δώδεκα τουρκικά σκάφη θα ενταχθούν στον στολίσκο, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Ο ακτιβιστής ανέφερε ακόμα στο Haber7 ότι ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη. Η θαλάσσια νηοπομπή, όπως σημειώνεται, πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο (ο χάρτης δείχνει να περνά από Πάφο, δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν θα ελλιμενιστούν), όπως μεταδίδει το sigmalive.com, πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι Ashdod. Ορισμένοι συμμετέχοντες στον στολίσκο φέρεται θα έχουν μαζί τους επίσης, τις συζύγους και τα παιδιά τους στο πλοίο.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use