Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΚΜΟΠ παρουσιάζει τη νέα του διαδικτυακή εκπαίδευση με τίτλο «LINK – Σχολικός Εκφοβισμός- Αποτελεσματικές Δεξιότητες για Εκπαιδευτικούς», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις δράσεις του που στοχεύουν στην προστασία κάθε παιδιού από τον εκφοβισμό και τη βία κάθε μορφής.

Μέσα από την πρωτοβουλία του Live Without Bullying, και σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, το ΚΜΟΠ ανέπτυξε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας μεταξύ ανηλίκων, φαινομένων  που βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τη νέα αυτή εκπαίδευση από άλλες με αντίστοιχη θεματική είναι ότι παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά διεθνώς αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου, στην εφαρμογή των οποίων οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν διαδραστικά μέσω προσομοίωσης και διακλαδωμένων σεναρίων.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μόνοι τους τα συνηθέστερα εμπόδια επικοινωνίας που υπάρχουν μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, να κατανοήσουν τα αίτια που ωθούν τα παιδιά να υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές και ως εκ τούτου να μπορούν οι ίδιοι να προσαρμόζουν και τη δική τους συμπεριφορά με ενσυναίσθηση  και ευελιξία ανάλογα με την  περίσταση.

Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς, φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται βασικές, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού.

H διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος είναι 3 ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν, μετά την ολοκλήρωσή του, να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το KMOP Education Hub και την COFACE Families Europe.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο communication@kmop.org  ή στο 2103637547

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use