Πολυτεχνείο 17χρονος και Γάζα θέτουν την ΕΛΑΣ σε ύψιστη ετοιμότητα

Πραγματικό φρούριο η Αθήνα και ειδικά το κέντρο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και τις καθιερωμένες πορείες στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν τριπλούς αστυνομικούς φραγμούς και τριπλές περιπολίες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Αστακός» θα είναι το κέντρο της Αθήνας, με τουλάχιστον 5.000 αστυνομικούς από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Οι 1.300 ανήκουν στις 64 διμοιρίες των ΜΑΤ που θα διατεθούν, ενώ ελικόπτερα και drones θα δίνουν την εικόνα από αέρος ώστε να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σε ετοιμότητα θα είναι τα οχήματα ρίψης νερού της Αστυνομίας -οι αύρες-, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι Αίαντες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα επίμαχα σημεία σε περίπτωση που εκδηλωθούν επεισόδια ή εντάσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και αυτά.

Εκτός από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο, πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικά τμήματα και την Αμερικανική Πρεσβεία, ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και άλλων πιθανών «στόχων», λόγω του πολέμου στη Γάζα.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use