Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Χαρίτσης «άδειασε» τον Κασσελάκη για τα 37 δισ. ευρώ – «Περήφανοι μέχρι τέλους»

Μετά τον Γιάννη Δραγασάκη και ο Αλέξης Χαρίτσης πήρε θέση για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, που είναι στενός συνεργάτης της Έφης Αχτσιόγλου συμφώνησε πλήρως με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έγραψε χαρακτηριστικά: «Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας».

Με την ανάρτησή του ουσιαστικά «γείωσε» και την πρόσκληση συνεργασίας που είχε απευθύνει νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα Αχτσιόγλου.

Δραγασάκης: Διάβασε και μην εκτίθεσαι για τα 37 δισ. ευρώ

Ο Γιάννης Δραγασάκης με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτησή του απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα είπε για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τον συμβούλευσε, μάλιστα, να μην εκτίθεται και να μην δίνει λαβή στη ΝΔ. Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του ανέφερε ότι το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, που άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν «η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”.
Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

  • Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.
    Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.
  • Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use