Συγκλονιστικά βίντεο: Εκατόμβη θυμάτων στο Μαρόκο από τα 7 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 650 νεκροί

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το ισχυρότατο σεισμό των 7 Ρίχτερ που έπληξε το Μαρόκο αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 650 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300.

https://twitter.com/liban0987/status/1700355230393593913

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) και ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC. Ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Όπως μετέδωσαν μαροκινά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα ενώ έγινε αισθητός και σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Μαυριτανία και η Αλγερία, καθώς και στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας και στην Ισπανία.

Πηγή: skai.gr


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use