Reuters: «Τέσσερις Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη νεκροί σε τροχαίο»

Μία τραγική είδηση μεταδίδει τις τελευταίες ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους από τη Λιβύη, αναφέροντας πως τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του τροχαίου δυστυχήματος έξω από την πόλη Ντέρνα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, όπως αναφέρεται, επικαλείται μία έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας της ανατολικής Λιβύης, Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ, στην οποία σημείωσε πως εκτός από τους Έλληνες στρατιωτικούς, έχασαν τη ζωή τους και τρία μέλη μίας οικογένειας από τη Λιβύη.

Παράλληλα, επισημαίνει πως συνολικά τραυματίστηκαν δεκαπέντε μέλη της ελληνικής αποστολής, οι επτά εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Δύο από την οικογένεια έχουν τραυματιστεί, επίσης, αρκετά σοβαρά και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο κ. Αμπντουλτζαλέλ.






Καμία αντίδραση από ΥΠΕΞ – Ένοπλες Δυνάμεις
Άξιο αναφοράς είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το συμβάν, που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τον θάνατο των Ελλήνων στρατιωτικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το Reuters, οι οποίες κάνουν λόγο πως το τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα, όταν το λεωφορείο που μετέφερε τους Έλληνες συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αγροτικό όχημα, που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, χωρίς να επιβεβαιώνει τους θανάτους.

https://www.facebook.com/TripoliAlHadath/videos/3592745474347111


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use