ΣΥΡΙΖΑ: Αναβάλλονται οι εκλογές λόγω της κακοκαιρίας «Daniel»

H διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μπαίνει προς ώρας στον πάγο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Συνεδρίασαν– μέσω τηλεδιάσκεψης- οι εκπρόσωποι των πέντε υποψήφιων για την προεδρία, με θέμα την αναβολή των εκλογών της Κυριακής.

Τη συμφωνία για αναβολή επικύρωσε η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε στις 20.00. Μέσα στην ημέρα, δύο εκ των υποψηφίων, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας, με ανακοινώσεις τους ζητούν την αναβολή της διαδικασίας λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία.

Νίκος Παππάς: Αναβολή για μία εβδομάδα
Ο Νίκος Παππάς ζητά με ανακοίνωσή του τη μετάθεση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.

Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

Στέφανος Τζουμάκας: Να αναβληθούν οι διαδικασίες
Στην ανακοίνωσή του ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει: «Η χώρα διέρχεται δοκιμασία. Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται.

Θέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.

Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται.

Πρώτα η Ζωή!»

Πηγή newpost.gr


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use