Παγκόσμια ανησυχία – Πόλεμος στο Σουδάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαστάσεις πολέμου σε όλη τη χώρα παίρνουν οι επιχειρήσεις του στρατού και της αεροπορίας του Σουδάν κατά των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα οι πανίσχυρες παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF). Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από τις συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε μία τοπική ιατρική οργάνωση.

Στη χώρα επικρατεί χάος σκορπώντας παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις. Οι RSF ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο, και την κατοικία του αρχηγού του στρατού και και του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαρτούμ ενώ ανακοίνωσαν ότι έχουν τον έλεγχο άλλων δύο αεροδρομίων στην πόλη Μερόβε στα βόρεια της χώρας, αλλά και του αεροδρομίου της πόλης Ελ Ομπέιντ που βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει: 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στη χώρα αυτή.

Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ήδη εκεί να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις,  να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις  και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει διπλωματική Αρχή στο Σουδάν, αρμόδια είναι η Πρεσβεία μας στο Κάιρο  (τηλέφωνα  επικοινωνίας (00202) 27955915, (00202) 27959443, (00202)27951074 και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 00201 220940119)».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use