Στο εδώλιο άνδρας που δηλητηρίασε σκύλο με φόλα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ένας 57χρονος από τον Αλμυρό, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της θανάτωσης ζώου.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 στον Αλμυρό για παράβαση της Νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων, καθώς, όπως αποδείχθηκε o άνδρας σκότωσε με φόλα ένα αδέσποτο σκύλο.

Ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός του Αλμυρού, και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, πέταξε ένα αντικείμενο που ήταν τυλιγμένο με χαρτοπετσέτα. Το αντικείμενο έφαγε ένας αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος 20 λεπτά μετά, πέθανε.
Όπως προέκυψε από γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Για την ταυτοποίηση του δράστη και την εξιχνίαση του εγκλήματος χρειάστηκε η παρακολούθηση και η κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή.

Κατά του δράστη είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 €.

Πηγή: Magnesianews.gr

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use