Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο 50χρονος γυναικοκτόνος Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο 50χρονος γυναικοκτόνος
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο 50χρονος γυναικοκτόνος
Συνελήφθη στην περιοχή της Φυλής ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στο Μενίδι – Θα δικαζόταν αύριο – Η 40χρονη τον είχε καταγγείλει τρεις φορές – Νέο συγκλονιστικό βίντεο Συγκλονίζουν οι εικόνες που καταγράφονται λίγο μετά την άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σπίτι της. Η 40χρονη είχε καταγγείλει τρεις φορές τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος, η οποία είδε τη μητέρα της αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου και τηλεφώνησε σε κάποιο δικό της άνθρωπο και του είπε ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά.

Είχε οριστεί δικάσιμος – 3 φορές υπότροπος

Οι Αρχές αναζητούν τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας. Η 40χρονη τα τελευταία 11 χρόνια είχε καταγγείλει τουλάχιστον 3 φορές τον πρώην σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.
  • Η πρώτη ήταν στις 3 Απριλίου του 2013, οπότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
  • Η δεύτερη φορά ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022, οπότε τον κατήγγειλε για  απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ήδη υπήρχε δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.
  • Η τελευταία καταγγελία έγινε μόλις 2 μέρες μετά το Πάσχα στις 7 Μαΐου 2024. Η υπόθεση μάλιστα θα εκδικαζόταν αύριο. Στη γυναίκα χορηγήθηκε κωδικός για το panic button και ενημερώθηκε για τη δυνατότητα φιλοξενίας της σε ειδική δομή, με την ίδια όμως να μην το επιθυμεί, είχε μετακομίσει από το σπίτι που διέμενε με τον συγκεκριμένο άνδρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πήγε στο αυτόφωρο και πήρε αναβολή σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές. Από την πλευρά τους οι δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι επειδή πήρε αναβολή δεν υπήρχε η δυνατότητα κράτησής τους. Οι αστυνομικές πηγές υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα θα μπορούσε να οριστεί δικάσιμος εντός τριημέρου και να διαταχθεί η κράτησή του προκειμένου να μην είναι επικίνδυνος για την τέλεση παρόμοιων πράξεων.

Το ιστορικό της τραγικής κατάληξης

Στις 3/4 το 2013 το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Στις 18/9 το 2022 το θύμα υπέβαλε και πάλι έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, ωστόσο η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Στις 7/5 το 2024 το θύμα υπέβαλε και νέα έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Οι Αρχές τότε την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use