Κικίλιας για τις συλλήψεις για πυρκαγιές: Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία δεν μένουν ατιμώρητες

Β. Κικίλιας για τις συλλήψεις για πυρκαγιές Β. Κικίλιας για τις συλλήψεις για πυρκαγιές
Β. Κικίλιας για τις συλλήψεις για πυρκαγιές

Νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε με σημερινή του δήλωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι η ανευθυνότητα και η αδιαφορία «δεν μένουν ατιμώρητες».

«Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο δεν μένουν ατιμώρητε», επισημαίνει ο υπουργός. «Ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας προειδοποίησε ότι «ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει πλέον σημαντικές ποινές και ταυτόχρονα κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας, επαναλαμβάνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use