Μεγάλη Βρετανία: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο Βασιλιάς Κάρολος

Μεγάλη Βρετανία: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο Βασιλιάς Κάρολος Μεγάλη Βρετανία: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο Βασιλιάς Κάρολος
Μεγάλη Βρετανία: Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του ο Βασιλιάς Κάρολος

«Εξαιρετικά νέα» λέει ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

Ύστερα από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε σήμερα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης» ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα.

Το παλάτι δημοσιοποιεί ελάχιστες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Καρόλου. Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια από τα καθήκοντά του. Οι δραστηριότητές του πάντως «θα προσαρμόζονται, εάν είναι αναγκαίο, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος» για την υγεία του.

Ο Βρετανός μονάρχης είχε κάνει μια προσωρινή παύση από τις δραστηριότητές του αφότου διεγνώσθη με μια μορφή καρκίνου που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί.

Την Μ. Τρίτη ο Κάρολος θα επισκεφθεί μαζί με την σύζυγό του Καμίλα ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο, θέλοντας έτσι να δώσει ιδιαίτερο συμβολισμό.

Επιπλέον, το Παλάτι ανακοίνωσε πως το βασιλικό ζεύγος θα υποδεχθεί τον Ιούνιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας που θα πραγματοποιήσει επίσημη πολιτειακή επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, οι Αυτών Μεγαλειότητες παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για την πολλή καλοσύνη και τις καλές ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο εν μέσω των χαρών και των δυσκολιών του περασμένου έτους», καταλήγει η ανακοίνωση από το Παλάτι.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ έγραψε «εξαιρετικά νέα!».
 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use