Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα περνάει την άμυνά της στην επόμενη φάση, μέσω των νέων τεχνολογιών, προκειμένου να θωρακίσει την χώρα μας από πιθανές επιθέσεις από αέρος.

που θα προστατεύει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας προχωρά η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνες υπουργός εξήγεσαι ότι προτεραιότητα αποτελεί η εξάλειψη τυχόν υστερήσεων έναντι των γειτονικών χωρών.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” τόνισε ότι η διαδικασία ώστε ο εναέριος χώρος της Ελλάδας να καταστεί σε διάστημα λίγων ετών από σήμερα, αδιαπέραστος, έχει ήδη δρομολογηθεί.

Μέσω της στροφής που επιχειρούμε στις νέες τεχνολογίες των Ενόπλων Δυνάμεων, με την υλοποίηση της “Ατζέντας 2030”, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, έχουμε εντάξει την ανάπτυξη της άμυνας σε από αέρος επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων από drones, στο νέο οικοσύστημα αμυντικών τεχνολογιών, του υπό ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛ.Κ.Α.Κ), όπως και στον Μακροπρόθεσμο Προγραμματισμό Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα όσα είχε δηλώσει ο υπουργός στις 17.4.2024 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use